Compensa Life Latvijas tirgū piedāvā jaunu pakalpojumu – onkoloģisko slimību apdrošināšanu digitāli
Compensa Life Latvijas tirgū piedāvā jaunu pakalpojumu – onkoloģisko slimību apdrošināšanu digitāli

Compensa Life ir pirmā apdrošināšanas sabiedrība Baltijā, kas piedāvā apdrošināšanu pret vēzi jaunā, mūsdienīgā formātā - pilnībā digitāli, īpašā online platformā Oncodrop.lv Tajā ikviens, izmantojot datoru  vai telefonu, ar dažiem klikšķiem var ērti noslēgt apdrošināšanas līgumu bez papīriem un gājiena uz apdrošinātāja filiāli,” stāsta Viktors Gustsons, Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs un valdes loceklis. 

Jaunā vēža apdrošināšanas platforma kopš pērnā gada veiksmīgi darbojas Lietuvā un Igaunijā, raisot plašu sabiedrības interesi. Latvijā Oncodrop.lv ir pieejama no šī gada 18. janvāra, 1. februārī tika iegādāta pirmā polise. 

Apdrošināšanas aizsardzību pret onkoloģiskajām slimībām Oncodrop.lv var  iegādāties ikviens vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Pēc līguma noslēgšanas automātiski tiek apdrošināti arī polises ņēmēja nepilngadīgie bērni (arī adoptētie un tie, kuri piedzimst polises darbības laikā) – arī viņi onkoloģiskas slimības gadījumā saņems finansiālu aizsardzību. 

Apdrošināšanas līgumu var noslēgt uz 5 gadiem ar iespēju to pagarināt. Apdrošinājuma summu, kas tiek izmaksāta onkoloģiskas slimības gadījumā, klients var izvēlēties atbilstoši finansiālajām iespējām – tie var būt 10, 20, 30 vai 50 tūkstoši eiro. Apdrošināšanas prēmija tiek aprēķināta individuāli - jo jaunāks cilvēks, jo polises prēmija ir mazāka. Piemēram, ja cilvēks 40 gadu vecumā izvēlas vēža apdrošināšanu ar segumu 30 000 eiro, ikmēneša maksājums jeb polises prēmija ir 14,31 eiro, liecina Oncodrop.lv kalkulatora aprēķini. 

Būtiski, ka atlīdzība tiek izmaksāta arī agrīni atklāta vēža gadījumā, kad ārstēšana sniedz daudz labākus rezultātus. Ja tiek diagnosticēts neinvazīvs audzējs (vēža šūnas nav izplatījušās), tiek izmaksāti 10% no līgumā paredzētās apdrošinājuma summas, bet invazīva audzēja gadījumā izmaksā visu līgumā paredzēto summu. 

Izvēloties “Oncodrop” apdrošināšanu, īpašs ieguvums ir iespēja saslimšanas gadījumā bez maksas saņemt neatkarīgu medicīnisko atzinumu jeb tā saukto otro viedokli (angl. - second opinion) no pasaules vadošo onkoloģijas centru speciālistiem par diagnozi un ieteicamo ārstēšanu. Atzinums tiek sagatavots attālināti, latviešu valodā. To sniedz  Compensa Life sadarbības partneris – ASV starptautiskā kompānija “MediGuide”, kas darbojas vairāk kā 60 valstīs. Turklāt apdrošinātajiem klientiem būs iespēja konsultēties ar ārstiem, kas snieguši atzinumu.  

“Vēzis ir nopietna slimība, reizēm viltīga un neprognozējama, un lūgt vēl vienu viedokli par diagnozi ir pasaulē vispārpieņemta prakse. Latvijā ir pieejami izcili onkoloģisko slimību ārsti, taču Oncodrop.lv piedāvātais pasaules vadošo onkologu atzinums, kas balstīts uz jaunākajām ārstēšanas vadlīnijām, pacientam būs papildus drošības garants, ka cīņā ar vēzi ir izdarīts viss iespējamais,” skaidro V.Gustsons. 

Kaut gan medicīnas progress arvien biežāk vēzi ļauj sekmīgi ārstēt, izmaksas var būt ļoti augstas un sasniegt desmitiem tūkstošus eiro, īpaši,  ja izmanto inovatīvas zāles, ko Latvijā valsts nepamaksā vai sedz daļēji, uzsver V.Gustsons. 

Papildu izmaksas vēža pacientiem var rasties arī par iespējamo darbaspēju zudumu vai invaliditāti, higiēnas līdzekļiem, īpašo uzturu, rehabilitāciju, psihologa atbalstu, palīglīdzekļiem, transporta izdevumiem, paliatīvo aprūpi u.c. 

“Mēs visi ceram, ka ļaunākais scenārijs nepiepildīsies, taču statistika ir nepielūdzama. Saslimstība ar onkoloģiskajām slimībām visā pasaulē, arī Latvijā, ik gadu pieaug. Latvijā uzskaitē ir ap 80 000 vēža pacientu, ik gadu vēzis tiek atklāts ap 11 000 cilvēku, bet no vēža mirst vidēji 6000 cilvēku gadā, viņu vidū arī gados jauni, darbspējīgi cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati. Tāpēc  Oncodrop.lv ir kā drošības spilvens, lai vēža gadījumā nav izmisums un bezcerība, bet ir finansiāls atbalsts un iespēja no slimības atbrīvoties,” uzsver V.Gustsons. 

“Kaut gan pētījumi apliecina, ka veselīgs dzīvesveids un dzīves paradumi pat par piektdaļu var samazināt risku saslimt ar vēzi, ir ļoti daudz citu faktoru – iedzimtība, dzīves laikā uzkrātās šūnu mutācijas un citi, kurus ietekmēt nav cilvēka spēkos. Saslimt ar vēzi var ikviens, to nevar paredzēt vai novērst, bet varam pragmatiski sagatavoties un sevi pasargāt,” saka V. Gustsons. 

Vairāk par jauno apdrošināšanas pakalpojumu var uzzināt www.oncodrop.lv 

Compensa Life Vienna Insurance Group SE ir viens no vadošajiem uzņēmumiem Latvijas apdrošināšanas tirgū, kas specializējas dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu veidošanu, privātās un mūža pensijas apdrošināšanā, uzkrājošajā apdrošināšanā bērniem, veselības apdrošināšanā un nelaimes gadījumu apdrošināšanā. Uzņēmuma 100% akcionārs ir Vienna Insurance Group - vadošā Austrijas apdrošināšanas grupa Centrāleiropā un Austrumeiropā, kas pārstāvēta 30 valstīs, pārvaldot 42 miljardu eiro aktīvus. Compensa Life Vienna Insurance Group SE ir vairāk kā desmit filiāles visās trīs Baltijas valstīs, tā nodarbina 150 darbiniekus, pārvalda vairāk nekā 200 000 klientu riskus un aktīvus 500 miljonu eiro vērtībā. Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijā pārstāv Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle, kas Latvijā darbojas kopš 1999.gada (iepriekšējais nosaukums Seesam Life Latvija).

Vēlaties noskaidrot savas polises prēmiju? Klikšķiniet šeit